Lowcarb Calzone
Lowcarb Calzone
Opskriften er til 1 pers.
Opskriften er fra vores meget populære kogebog med LCHF tema, hvor du er sikret maksimal mæthed i alle retter. Opskrifterne er naturligvis kalorieberegnede, så alle kan bruge dem.
Ingredienser:
Bund/Dej
400 g blomkål
60 g æg
50 g revet mozzarella (16%)
2 g salt
2 g frisk oregano
2 g peber
5 g olivenolie
Tomatsauce
150 g cherrytomat
15 g soltørret tomat
2 g paprika
2 g salt
2 g frisk basilikum
5 g hvidløg
1 dl vand
Fyld
50 g revet mozzarella (16%)
40 g kalkunpålæg
30 g revet parmesan (+32)
2 g frisk oregano
Fremgangsmåde:
- Forvarm ovnen til 100°Kom bagepapir på en bageplade og kom blomkålen i en foodprocessor, indtil det er snittet helt fint- betegnes nu som ”blomkålsris”. Spred blomkålsrisene ud på bagepapiret og sæt dem i ovnen i 5 -10 minutter. Det må ikke tage farve.
- Læg blomkålsrisene i et viskestykke og pres al saften ud. Det er vigtigt at risene er så tørre som muligt. Rør risene sammen med æg, mozzarella, oregano, salt, og peber.
- Læg bagepapir på en bageplade og smør det med lidt olivenolie. Bred massen ud på bagepapiret i et ca. 1 cm tykt rektangel. Kom bagepladen i ovnen og bag i 10 minutter. Tag den ud af ovnen.
- Tomatsaucen laves på følgende måde: Alt puttes i en blender og blendes til en flydende masse. Spred tomatsaucen ud over det meste af dejen.
- Drys halvdelen af mozzarellaen i midten af dejen. Kom herefter kalkunpålæg på og så det resterende mozzarella. Løft siderne op med en spatel og fold den sammen til en calzone. Fold enderne og strø parmesan og oregano over.
- Calzonen bages i 12 minutter ved 200 grader.
Tip:
Server den sammen med lidt tomatsauce og evt. en skål frisk grøn salat.
Glem ALT om strenge diæter med endeløse forbud og løftede pegefingre.
Alt er tilladt! Bare ikke hele tiden. Sammen finder vi DIN personlige balance.
Er DU klar til at starte din vægttabsrejse?
Så kan du se om et vægttabsforløb er noget for dig!
Det er ganske gratis og helt uforpligtende!