Fastelavnsboller

Fastelavnsboller

Bløde og lækre

Nu er det snart fastelavn og vi skal selvfølgelig have fastelavnsboller. Dem fra bageren med fløde indeholder masser af kalorier, så vi har lavet nogle fastelavnsboller som er nemmere at få plads til i kalorieregnskabet. Hvis du gerne vil have fastelavnsboller med fløde, så kan man skære dem her over og fylde lidt fløde i – Vi foreslår at du bruger cremefine 19% så sparer du på kalorierne. Her har vi lavet en dobbelt portion dej og så lavet halvdelen med chokolade og den anden halvdel med creme. Nogle er lavet med både creme og chokolade og vi har samtidig også lavet de svenske Semlor med creme, hindbærmarmelade og lidt flødeskum.

Opskriften giver 32 stk.

111 kcal pr. stk kun med creme
122 kcal pr. stk kun med chokolade
144 kcal pr. stk med begge dele

Tilføjer du flødeskum er det 29kcal pr. spiseske, der skal ligge oven i.

Tilføjer du hindbærmarmelade er det 42 kcal pr. spiseske, der skal ligges oven i.

Fastelavnsboller
Fastelavnsboller
Semlor

Ingredienser:

25 g

15 g

3 dl.

Gær

Bageenzymer (kan undlades, men giver virkelig et fantastisk luftigt brød)

Skummetmælk

1 stk

1 tsk

Æg

Stødt kardemomme

2 spsk

150 g

2 spsk

700 g

16 tern

2 dl

30 g

Sukker

Skyr (smagsneutral)

Olie

Hvedemel

Chokolade (efter eget valg til fyld)

Letmælk (til cremefyld)

Cremepulver fra Dr. Otker (til cremefyld)


Fremgangsmåde:

  1. Lun mælken og udrør gæren heri.
  2. Tilsæt æg, sukker,skyr og olie og rør godt rundt.
  3. Tilsæt det meste af hvedemel og ælt dejen godt.
  4. Tilsæt eventuelt mere af melet.
  5. Lad dejen hæve 30 minutter.
  6. Rør cremepulver og skummetmælk sammen – det skal være tykt.
  7. Del dejen i 32 stykker og form hvert stykke til en lille bolle.
  8. Rul hver bolle ud til cirkler med en kagerulle.
  9. Kom en klat creme eller et tern chokolade på hvert stykke dej og luk dejen sammen om fyldet.
  10. Sæt fastelavnbollerne med samlingen nedad på en bageplade med bagepapir.
  11. Lad fastelavnsbollerne efterhæve i 30 minutter og bag dem så i 10-15  minutter ved 200 grader.
  12. Ønsker du at putte glasur på – skal dette være efter de er kølet af.

Tip:

Laver du glasur af Sukrin Melis er der 0 kalorier i – bruger du almindelig glasur skal du påregne dette til kalorieregnskabet.

Du kan lave de svenske Simlor fastelavnsboller ved at skære toppen af og udhule bollen. Her kan du tilføje 1 skefuld kagecreme, 1 skefuld sukkerfri hindbærmarmelade og 1 skefuld flødeskum, pynt evt. med lidt hindbærstøv eller flormelis. Det smager intet mindre end fantastisk!

Glem ALT om strenge diæter med endeløse forbud og løftede pegefingre.
Alt er tilladt! Bare ikke hele tiden. Sammen finder vi DIN personlige balance.

Er DU klar til at starte din vægttabsrejse?

Så kan du se om vægttabsforløbet i Hjørring er noget for dig!
Det er ganske gratis og helt uforpligtende!

Del dette opslag