Fastelavnsboller
Bløde og lækre
Opskriften giver 32 stk.
122 kcal pr. stk kun med chokolade
144 kcal pr. stk med begge dele
Tilføjer du flødeskum er det 29kcal pr. spiseske, der skal ligge oven i.
Tilføjer du hindbærmarmelade er det 42 kcal pr. spiseske, der skal ligges oven i.



Ingredienser:
25 g
15 g
3 dl.
Gær
Bageenzymer (kan undlades, men giver virkelig et fantastisk luftigt brød)
Skummetmælk
1 stk
1 tsk
Æg
Stødt kardemomme
2 spsk
150 g
2 spsk
700 g
16 tern
2 dl
30 g
Sukker
Skyr (smagsneutral)
Olie
Hvedemel
Chokolade (efter eget valg til fyld)
Letmælk (til cremefyld)
Cremepulver fra Dr. Otker (til cremefyld)
Fremgangsmåde:
- Lun mælken og udrør gæren heri.
- Tilsæt æg, sukker,skyr og olie og rør godt rundt.
- Tilsæt det meste af hvedemel og ælt dejen godt.
- Tilsæt eventuelt mere af melet.
- Lad dejen hæve 30 minutter.
- Rør cremepulver og skummetmælk sammen – det skal være tykt.
- Del dejen i 32 stykker og form hvert stykke til en lille bolle.
- Rul hver bolle ud til cirkler med en kagerulle.
- Kom en klat creme eller et tern chokolade på hvert stykke dej og luk dejen sammen om fyldet.
- Sæt fastelavnbollerne med samlingen nedad på en bageplade med bagepapir.
- Lad fastelavnsbollerne efterhæve i 30 minutter og bag dem så i 10-15 minutter ved 200 grader.
- Ønsker du at putte glasur på – skal dette være efter de er kølet af.
Tip:
Du kan lave de svenske Simlor fastelavnsboller ved at skære toppen af og udhule bollen. Her kan du tilføje 1 skefuld kagecreme, 1 skefuld sukkerfri hindbærmarmelade og 1 skefuld flødeskum, pynt evt. med lidt hindbærstøv eller flormelis. Det smager intet mindre end fantastisk!
Glem ALT om strenge diæter med endeløse forbud og løftede pegefingre.
Alt er tilladt! Bare ikke hele tiden. Sammen finder vi DIN personlige balance.
Er DU klar til at starte din vægttabsrejse?
Så kan du se om vægttabsforløbet i Hjørring er noget for dig!
Det er ganske gratis og helt uforpligtende!