Smagfuld Grøntsagssuppe

Smagfuld grøntsagssuppe

Virkelig skøn til de kolde vinterdage.

Opskriften giver 6 personer

285 kcal pr. portion – ved 6 portioner
Smagfuld Grøntsagssuppe
Smagfuld Grøntsagssuppe
smagfuld suppe

Ingredienser:

1/2

Blomkålshoved

1/2

3 fed

Knoldselleri

Hvidløg

1 stk

Stor tomat

1 stk

Chorizopølse skåret i tern (Det er en hel pølse man køber og herefter skære man den selv i tern)

2 håndfulde

2 spsk

Blandet friske urter – (f.eks rosmarin, persille og timian)

Olie til stegning

1 spsk

250 ml

1 spsk

1 spsk

1 terning

500 ml

Fennikelfrø (de før en verden til forskel i smagen)

Fløde (19%) cremefine

Æbleeddike

Oksefond (fra flaske, den smager klart bedst)

Grøntsagsboullion

Vand (mere kan sagtens bruges, alt efter hvor tyk du ønsker din suppe)

Salt og peber til tilsmagning – og gerne til toppen inden den serveres


Fremgangsmåde:

  1. Skæl alle grøntsagerne og skær dem i grove stykker og rist det af i en gryde med lidt olie, sammen med hvidløg, urter og fennikelfrøene. Det gør ikke noget af grøntsagerne tager godt med farve.
  2. Tilføj vand, fond og boullion og lad det simre godt igennem ved mellem varme.
  3. Find en pande frem og skær chprizopølsen i tern – rist dem af på panden.
  4. Tag halvdelen fra og kom den i en skål og gem dem til topping på suppen.
  5. Tag den anden halvdel og kom over i gryden med grøntsager sammen med saften som er på panden. Dette giver en fantastisk smag til din suppe.
  6. Når grøntsagerne er helt møre, tilsættes fløden.
  7. Blend ned i gryden med en stavblender til du har en flot ensartet suppe. Ønsker du suppen knap så tyk, kan du blot tilføje lidt mere vand.
  8. Smag til med ekstra oksefond, salt og peber.
  9. Kom lidt friskkværnet peber på hver portion og den ristet skiveskåret chorizopølse oven på suppen. Hvis suppen er til den tykke side, så ligger pynten flot oven på, når den serveres.

Tip:

  • Skal du have lidt ekstra knas, kan du lave grønkålschips i ovnen – pluk små mundrette stykker og vendt det i olie og salt. Bages i ovnen på bagepapir i ca 10 minutter på 180 grader. Det må ikke blive sort. Når de er færdige er de perfekte til topping til suppen.
  • Kom evt. lidt ekstra pynt på – det kan være friske urter, spiselige blomster eller saltet græskarkerner.

Glem ALT om strenge diæter med endeløse forbud og løftede pegefingre.
Alt er tilladt! Bare ikke hele tiden. Sammen finder vi DIN personlige balance.

Er DU klar til at starte din vægttabsrejse?

Så kan du se om et vægttabsforløb er noget for dig!
Det er ganske gratis og helt uforpligtende!

Del dette opslag