Appelsinmarmelade (kalorielet)
Hurtig at lave og som bonus, er den ikke bitter
På grund af måden denne er lavet på, er konsistensen en smule anderledes en den marmelade vi kender fra supermarkedet, men det gør den bestemt ikke mindre lækker.
Denne opskrift kræver ikke andet end en gryde og en blender i køkkenet og tager ca 30 minutter at lave, alt efter hvor hurtigt vandet koger.
Opskriften passer til 1 sylteglas
Der er derfor kun 5 kcal i hele denne portion marmelade 🙂 Da appelsiner er på “gratis frugt og grønt listen”

Ingredienser:
-
2 stk øko appelsiner
-
4 spsk Sukrin Gold eller Mammas Zugar (alm. rørsukker kan også bruges)
-
1 stk vaniljestang (eller 1 tsk vaniljepulver)
-
2 liter vand
Fremgangsmåde:
Fremgangsmåde:
Kog appelsinerne i en gryde med almindeligt vand, hæld vanden fra når det har kogt i 2 minutter og gentag 3 gange med nyt vand i gryden.
Når appelsinerne er kogt 4 gangen i alt. Skæres top og bund af begge appelsiner.
Herefter blendes de sammen med 4 spsk sukker samt kornene fra vaniljestængerne/vaniljepulver.
Hældes i et glas og opbevares på køl i 1 uge.
Det smager skønt på brød og i kage – kun fantasien sætter grænser.
Velbekomme
Tip:
Du kan godt bruge rørsukker, hvis ikke du har Sukrin Gold eller Mammas Zugar
Husk dog at tilføje dette til kalorieregnskabet.
Ønsker man lidt revet citronskal og citronsaft, kan man sagtens tilføje dette til opskriften 🙂