Havregrød med æg
Havregrød med æg

Havregrød med power

Morgenmad der virkelig mætter

Dette er en opskrift som både smager skønt og som virkelig mætter længe.
Det tager små 15 minutter at lave og kun fantasien sætter grænser.

Lad dig ikke skræmme af at der skal et æg i, dette giver dig mere protein fra morgenstunden, det mætter godt og gør konsistensen meget mere cremet.  (Ægget kan dog sagtens undlades, hvis det ikke lige er noget for dig)

Det grøden er varm når det kommes i, kan du være ganske rolig, det er helt sikkert at følge denne fremgangsmåde 🙂

Opskriften passer til 2 personer

350 kcal pr portion (uden mandelsmør på toppen)

Ingredienser:

  • dl havregryn

  • 1 gulerod eller æble, revet

  • 1 æg (kan undlades)

  • dl minimælk

  • 3,5 dl vand

  • 1/2 tsk. vaniljepulver

  • 1 tsk. stødt kanel

  • 1 knivspids stødt kardemomme

  • 1 knips salt

Forslag toppen:

  • 1 tsk hjemmelavet mandelsmør (kan undlades)

  • Bananskiver

  • Evt. Friske bær

  • 1 spsk blandet frø og hakket nødder (kan undlades)

  • 1 spsk vanilje skyr (kan undlades)


Fremgangsmåde:

  1. Kom havregryn, vand, vanilje, kanel og kardemomme i en gryde og kog langsomt op under omrøring.
  2. Tilsæt mælk efterhånden, som grøden tyknes, tilsæt revet gulrod/æble og rør ca 1 minut.
  3. Slå ægget ud i en skål. Sluk varmen og rør et helt æg og salt i.
  4. Rør til grøden er helt ensartet i konsistensen.
  5. Server med topping (evt. hakket nødder, blandet kerner, banan i skiver, friske bær og en klat skyr på toppen)

Tip:

Hvis du ønsker grøden lidt sødere, kan du med fordel tilføje lidt sirup, honning eller kanelsukker (lavet på sukrin gold og kanal)

Husk dog at tilføje dette til kalorieregnskabet.


Del dette opslag