Glykæmisk indeks
Sukkerbalance
Store udsving i din sukkerbalance kan medvirke til, at du ofte føler sult og trang til søde sager. Det kan gøre det svært at fastholde ens vægt eller at gennemføre et vægttabsprogram, da det kan være meget fristende at ty til nemme mellemmåltidsløsninger som f.eks. chokolade og kage.
Blodsukkerbalance
Man kan forbedre sin blodsukkerbalance ved at vælge fødevarer, der går langsomt i blodet. Hvor hurtigt fødevarer omsættes til sukker har vi et mål for, nemlig Glykæmisk Indeks (forkortes GI), der er et udtryk for, hvor meget blodsukkeret stiger, når du har spist en bestemt mængde af en madvare. Oprindeligt var GI et vigtigt redskab for diabetes patienter, der som bekendt skal passe på med de let optagelige kulhydrater. Fordelen ved at styre efter GI, når du skal spise er, at du får energi, der holder længere. Samtidig mindsker du risikoen for hjertesygdomme, type 2 diabetes og forbedrer kroppens generelle sundhedstilstand.
Oversigt over en række fødevarers glykæmiske indeks
Her finder du en oversigt over forskellige fødevarers GI. Jo lavere indekset er, jo langsommere går fødevarens indhold af sukker i blodet. Jo mere en kost bygger på fødevarer med lavt GI, jo mere energi tilfører den. Samtidig oplever du mindre sukkertrang.
Bemærk dog, at lavt GI ikke generelt er udtryk for at produktet er generelt sundere end produkter med højt GI!






OVERSIGT EFTER INDEKSTAL









































































































ALFABETISK OVERSIGT









































































































Er det NU, du vil opnå din drømmevægt?
Så lad vores vægttabscoaches hjælpe dig i mål på et af vores vægttabsforløb!
Nye er velkomne på vores vægttabsforløb HVER uge!
Se om vægttabsforløbet er noget for dig – første møde er helt uforpligtende.
Så vil din vægttabscoach vise dig dine mange muligheder for at opnå et varigt vægttab!